Vůkol a poslání
Jeden muž by řekl:
"Po vánocích sněží"
druhý, spíš vyjekl:
"Co na tom záleží?"
Na chvíli se zasním,
vnímám zvolna padat,
na pozadí básní.
Co?Teď zkuste hádat.
Zřím bílé pápěří
z křídel andělů,
ten kdo chce, uvěří,
zaslaným ortelům.
Plameni naděje,
prosím, ještě zjasni,
nitro se zachvěje,
zjihne pelem básní.
Poslání nacházím,
ve slohu, ve psaní,
iluzi neschází,
tělesné nutkání.
Renesanční člověk
v moderní době,
prosklené budově:
"Je nejvíce oběť"
Tu a tam bezděčně,
to pro krásy vůkol,
pohlédnu po slečně.
Leč jaký mám úkol?
Jaké mám poslání?
Hlásat pravdu, víru?
Pokoru, pokání,
ve vášnivém víru?
Přečteno 528x
Tipy 10
Poslední tipující: Joe Vai, Amelie M., jitoush, MARKO, adaj, Pamína, bogen, Amonasr
Komentáře (2)
Komentujících (2)