Anotace: Važ slova: ani párem volů nevrátíš zpět...
*
Venku chčije a chčije...
mrak jak opilec,
kterému někdo ostrým slovem
měchýř propích
a zima
zima, že i čoklovi
bych přidal další kožich.
Tak sedím na schodech do sklepa
a koumám, co dělat,
abych vypadal líp,
než to, co se o mně říká.
Strhali jste mně, poblili slovy...
Nejistý jak práce a mzda,
loďka ze čtyřech cedníků -
- to jsem teď... já.
Za dlouhým kšiltem oči k zemi
šourám se domů kanálem.
I kanál má svůj konec.
Čumím na vás z parte
a už je mi jedno,
že prý...
byl to hodný člověk
dobrodinec psů...
Objevila jsem tě pozdě, proto posílám laskavý hřejivý :-),se vzkazem zima je prima;-).
Zpracoval jsi to téma drsně jak sám život;-).
16.01.2015 23:17:38 | Malá mořská víla
Děkuji ti, vílo... na jiném serveru na mně uspořádalo pár autorů nevybíravou štvanici, tohle byla moje odpověď. Nakonec po hrubých urážkách a hlavně pasivitě admina, který sám nedodržel zásady, jež sám vydal... jsem stejně odešel po skoro pětileté působnosti. Tahle báseň byla labutí... mám ji ve sbírce Dny pod psa.
17.01.2015 09:42:43 | aravara
Čím jsi je tak vyprovokoval?Můžu-li se ptát?Klidně mi napiš do vzkazů.
17.01.2015 17:54:27 | Malá mořská víla