Anotace: Je to špatně - to je dobře.
Stál jsem tam s otevřenou pusou a dlaněmi
jak Lotova žena
Stál jsem tam obklopen svými básněmi
které nikdo nezná
Jak polotovar v hrnci bez ohně
Jak automat na prázdné sny
Jak spousta zbytečností v domě
sám na sebe přísný
S hlavou v oblacích a bez noh
S tělem děravým
Na nic jsem se nezmoh´
Byl jsem to já
a zůstal svým
Dokončit napočaté dílo jsem si přál
Domluvit větu
těch pár slov
Zatím mám jen pocit
že jsem to vzdal
dal jsem si pohov
Probudit se z téhle reality
do obyčejného všedního dne
Zahodit mdlou sváteční náladu
u hrobu
dávno mrtvého přítele
Zbavit se vnucované mentality
blízkému okolí bezedné
Být vlastníkem mozku
bez nákladu
nevnucovat si ohledy
na zřetele
Osvobozen od vlivu vlivných
zařazen do skupiny divných¨
Však spokojen
Takový byl dnešní den
o to jde, zůstat svým...
23.01.2015 14:06:46 | zelená víla
Někdy se ptám, proč ti, kteří mají plné pusy toho, jak "jsou sví", bývají zpravidla největší ovce.
24.01.2015 01:04:00 | Nikotin
no a může to být pravda, také jde o to, kde se pohybují... a jak.. a také jde o to, řešit a mluvit o tom s lidmi o kterých to víme,ne jen máme dojem...
24.01.2015 02:09:11 | zelená víla
Toho "svým" mělo v mém životě mnoho podob. Ale našel jsem se. A moc se mi to líbí. Zůstat svým je dřina, ale prima.
24.01.2015 01:00:08 | VEDz RVAHEs
aneb jak se vymezit a hned zas osvobodit. líbí se mi ta konstruktivní skepse.
23.01.2015 11:40:10 | maryshka