Anotace: Měl jsem jednou návštěvu ...
Jen taková obyčejná
hnědá
papírová krabice
utajuje obsah převázaným lýkem
Mě zajímá velice
však přikryt je prostým víkem
Jsem takový obyčejný
zarostlý
špinavý chlap
v sobě ukrytých šedesát let
Někdy kravaťák
jindy trap
tvrdá skořápka rozlouskne se hned
Po popsaném papíře
na konci věty
jak sopka chrlí slova
až do výše beztíže
svobodná mezi světy
stále hladová
Nebýt Anděla
žrala by se navzájem
Nebýt Anděla
neseřadila by se
ani do jedné myšlenky
Nebýt Anděla
nevyslovil bych
kdo já jsem
Nebýt Anděla
tak během chvilenky
spadl bych do propadliště dějin
jako odpad civilizace
Moc toho dnes ještě nevím
považuji se za cizince
V říši nevyřčených slov a nenapsaných knih
které jsou ve mně a já jsem v nich
Přišel ke mě Anděl
ustlal si v papírové krabici
Pouze jsem jen čuměl
Takové budiž k ničemu čumící …
.. to je krásný.. miluju anděly a jednou mi také došel poštou podobný.. a pár drobností a písmenek spolu s ním.. pěkné dílko.. asi i proto, že se do něj umím ponořit..
06.02.2015 22:35:56 | Amelie M.
Jsem moc rád, že i na literu jsou andělské duše. Tak toto je to vyznání, které jsem zmiňoval. .... pouze jen čuměl ...čumák čumící..
06.02.2015 23:00:09 | VEDz RVAHEs