Anotace: Zapustit či nezapustit ?
Vnady života a člověčí chtíče
řežou kořeny
zahazuji klíče
Mým domovem je svět
Nechci na ničem lpět
Zaprášen od cesty
s očima dokořán
vnímám tak zespodu
jak lidé pospolu
vcházejí do různých Bran
a Já se Branám vyhývám
Svobodný jsem být chtěl
a přitom jsem jim záviděl
Vchází vážní obtěžkáni
plni velkého očekávání
Pak chvíli nic
a to mi brání
v rozpoznání
že mají kořeny
a nejsou připoutáni
Chtěl jsem tím jen říct
že vychází někdo jiný
bez bázně, hany a viny
Nějak lehčí
a to jim svědčí
Kolik takových Bran jsem minul
světu zaprodán
ke špíně jsem přilnul
Však Já to nevzdávám
Skočím rovnou do té vody
nespoléhám na náhody
Držím pevně kliku
jedné Brány
Tak jak prcek se drží mámy
Unáší mě proud
vždyť já můžu utonout
nebo plout
……….
Zapouštím kořeny
do nové Své rodiny
To je na dřeň...Do Tvé nové rodiny bych Ti poslala takové obyčejné přání - stabilitu a láskyplnost. To Ti dá křídla a kořeny taky. Zlom vaz!
09.02.2015 11:10:30 | Pamína
Děkuji za hezké přání. Toto bylo jen takové ranní zamyšlení ... zpětná vazba. A kdo ví, třeba pochlubení ... ale hlavně důkaz toho, že to jde.
09.02.2015 20:41:32 | VEDz RVAHEs