Anotace: Že by Evangelium
Poslouchám
jak moje srdce probíjí se ven
Pořád dýchám
lidi
já asi jsem
Aniž bych něco pro to dělal
moje jsoucno je
všude kolem
Poslouchám
kroky jiných lidí
co mě vidí
Však neslyším
jejich srdce ani dech
Jen tuším
že žijí
Tak to tak nech
každý ve svém jsoucnu
mě míjí
Ne
nebude to tak v budoucnu
Tak to nebude na věky věků
vedle sebe žít
a nic netušit
je to k vzteku
je to k breku
Je v člověčí síle
tvářit se na všechny mile
jeden druhého poslouchat
třeba i za něho dýchat
Spojit všechna jsoucna
toho se chci dožít
Být jeden z těch
kdo to pozná
Ať naplním svůj měch
a spolknu všechna hrozna
Ať lépe se dýchá
zmizí všechna pýcha
a tlukot srdce
bude společný
nás všech