Anotace: Má-li to snad cenu.
Že život největším zlem –
známá pravda je.
Krása ztratila se v nebi,
pravda v proudu řeky
a láska hnije v zemi.
Pekelník čeká na mou duši,
mám-li snad nějakou vůbec,
temná pak a prázdná musí být
a plná hříchu a zla – raději snad nemít,
a k tomu hraje Mozartův Menuet.
Pak táži se sám sebe právem,
zda lepší být či sbohem – prostě Amen.
Zda krmit ji otrubami lží a pomluv,
zda hrát s ní dětinskou hru jménem osud.
A nebo ji rovnou dát ďáblu.