Anotace: ...pochopil...
*
otevřel - a zděsil se
vítá ho stařec schýlený
no - žádná krása:
popel v obličeji,
tvář povadlá a povislý ret,
zastřený pohled...
Ústa ztvrdla zlostí jak led
Jsi hloupé! kruté!
pravou zved okovanou hůl
chvíli tak stál, něco se láme v půl...
Rozbitý obraz nic nezmění.
levou pověsil hůl na věšák,
narovnal se - a zasmál
zrcadlo omládlo
Smíchu neodolá ani zrcadlo... :-)
24.03.2015 01:28:31 | Acenes