Óda na měsíc
Anotace: Krátká básnička, vzniklá při neschopnosti usnout :-)
Jak blázen po lásce dychtící,
obracím obličej k měsíci.
Oči mi tou krásou oddaně hoří,
vpíjím se pohledem do jeho moří.
Září, již rozdává okolí,
rázem si krajinu podvolí.
S tisíci hvězdami je noci pánem,
odchází až když tma ustoupí s ránem.
Pod krajkou stříbrnou, jíž náš svět halí,
dochází mysli mé, jak moc jsme malí.
Malí a ztracení ve stálé bázni,
Oproti vesmíru...
...ubozí blázni.
Přečteno 631x
Tipy 14
Poslední tipující: Krahujec, Jenda P., Pamína, zdenka, danaska, Rozina, bogen
Komentáře (3)
Komentujících (3)