Anotace: Jak jsi hloupý, ikdyž moudrý zdáš se být
Hej králi...
jak hloupý jsi.
Jsi bledý a směšný.
Hlupákem je ten,
kdo myslí si, že neprohloupí,
a ze svých chyb
nic nepochopí.
Máš trůn,žezlo, korunu,
pokladnice plné zlatých hloupostí,
které na věčnosti,
k ničemu ti budou.
Do stejných řek
vstupuješ dvakrát,
ale stejné nejsou,
jen stejné rány tě v nich čekají.
Chceš dobývat ty světy
co za řekou tě čekají,
myslíš, že bohatství a sláva
do náruče tvé spěchají.
Jak hloupý jsi byl
a stále jsi,
krvavé rány v řece obdržíš.
Stejně zas zkusíš ji,
s bolestí se vrátíš,
co ještě neztratil jsi
ztratíš...
Jak hloupý jsi.
ale zůstanu ti apoň já,
tvé srdce,
co hlupákovi dobrou radu dá.