Anotace: . . .
Zase se bojím usnout
a tak sedím na posteli
s hlavou v dlaních
poslouchám noční město.
V hlavě prázdno a poslední myšlenka
jako tichá vzpomínka včerejšího dne,
s odbíjenou půlnocí jak bych si přál
... nezmizí....
Do tmy maluji svítání nového dne,
prstem v černé tmě
dotykem pouhým ve stínu hvězd....