Anotace: Když život přechází v smrt
Klec, ze které nejde uniknout,
storno, které nelze odkliknout.
Sluchátka jako hostinné vězení,
hudba života krásné toť mámení.
Být pták a volně vzletět,
nebát se IQ čtyřicet pět.
Člověk hraje na schovku,
smrt ho sní jak bábovku.
Věř svým činům i sobě,
ať jednáš v klidu, ať v zlobě.
Vítr s vlasy rád si hraje,
triko v nebi tiše vlaje.
Pramínek, potůček, řeka,
do moře soli váhavě vtéká.
Děcko, dospělý, starý,
do rakve ... láry fáry.
K čemu žít, k čemu být,
aby tělo v zemi mohlo hnít.
Hostina pro hmyz, pro šváby,
vůně leklého těla všechny vábí.
Houpy sem, houpy tam,
temnoto, zavři se, padám.
Nic nahoře, nic dole,
ležím a bdím v hrobě.