Anotace: Sny a realita mají hodně společného, ale ne všechno.
Myšlenky jako obloha tmavá,
jiné zas jak třpytivá tráva.
Sám bloudit po světě v objetí něhy,
ruce a nohy se mi samy chvějí.
Otázky mi v hlavě tvoří spletitou cestu,
kráčím po ní jako bych byl ve snu.
Prudký náraz mě připoutal k zemi,
z ráje pryč však nechce se mi.
Reálný svět je nedokonalý eden,
mé myšlenky se naplňují jedem.
Obývající rasa planety Země,
vyznívá jako úzkostný spoj ve mně.
Sny a realita mají přece jen společné,
že ani jedno v životě není věčné.
Nikdo by neměl dávat ničemu přednost,
lidé to berou jako samozřejmou všednost.
Zamýšlení nad sebou samým,
a býti svým vlastním oddaným.