Anotace: naděje a sny, jsou mnohdy to poslední....
Naděje a sny
Naděje a sny leží mezi srdcem a duší.
Kde přesně je to místo, to nikdo nevytuší.
Třeba je to v krku a třeba je to v zadku.
Nikdo nedozví se, to jež má básník na pár řádku.
Temně i v bílém zdají se sny.
Teskně i radostně nám ubíhají dny.
Rychle i pomalu běží nám vteřiny.
Těla nám stárnou a ozývají se hodiny.
Kdesi tam v hlubinách všech naších těl,
leží to místo kde sny ožívat směj.
Tam naděje roste a zlé vše ubíjí.
Tam trestají se vinní a ospravedlňují nevinní.
Tam kdesi v zahradách prince „Jazyka“
Je právě to místo, jež mnohým dnes uniká.
Sny možná tvoříme jen naší duší,
Potřebujeme však srdce, jež prostřelit jde kuší.
A princ „Jazyk“ řekl by vše jednou správně,
Kdyby poroučet mohl by srdci i hlavě.
Řekl by pojď dušičko a srdíčko z těla.
Nechť vstoupí sny a naděje ať nastane změna.
Lidé pak takoví, postižením tím trpící,
jsou malíři, herci a básnící píšící.
Jsou to lidé jež promění se v děti
Jsou to děti jimž neschází již snění.