Anotace: Nevím, kde se tady vzaly a co dnes říct mi chtějí, sny. Nezdravou barvu mají, bílé prsty natahují, jako smrt. Teď poznám vraky potopených lodí, kde v hlubinách mé já se zrodí
Nevím, kde se tady vzaly
a co dnes říct mi chtějí
sny
Nezdravou barvu mají
bílé prsty natahují
jako smrt
Malý náznak života
jejich zbraně nejsou maketa
na nohy vstát, pomůžu jim hned
ale bolest v sobě mají
jako sůl a natržený ret
Nevím, kde se tady vzaly
proč tnou do mě ostrý dráp
hrubým hlasem na mě křičí
tak měj nás trochu rád
Ta kalně tíživá věc
do mé duše klesá níž
to já stavěl svoji velkou klec
jako ranhojič to dobře víš
ty to dávno víš
Teď poznám
vraky potopených lodí
kde v hlubinách mé já se zrodí
a najdu svůj protijed
na sny co pálí jako natržený ret
na sny polomrtvé, co o berlích
vstát chtějí hned
na mé kóma co končí, tady a teď
(Hanuš Šparlinek, 22.2.2016)