Sbírka: Probuzení
Je zas líp
A dítě si hraje a štěbetá
a je zas líp na chvíli
A nebe hřeje krásou
co vpouští a zavírá
fantastická krajina
jež jen ptáci a stromy
se dotknout smí
kdo tomu světu vévodí?
Kdo táhne mraky nad hlavou
kdo mi sluncem svítí
kdo černou plachtu rozprostírá
a vyšívá měsíc hvězdy
tou stříbrnou nití?
A dítě se směje a zajíká
a je zas líp konečně
A nic tady není zbytečné
a svoje stálé kouzlo má
i tahle pozemská krajina
Kdo na starosti to tu má?