Povznesení
Létám vzduchem jako ptáček
štěstím zpívá můj zobáček
nad pozemskou oborou
opájím se nádherou
Létám svěžím povětřím
vánek peříčka mi hladí
pode mnou se plíží stín
já však v bezpečí jsem tady!
Až unavím se letem hravým
usednu na starý strom
co korunou mráčky škádlí
a šumí jako včelí roj
Tam tiše sedím vůni mlsám
a netřeba mi víc
jen když se směje slunce vřelé
tak směje se má líc!