Prokouknout
Prokouknout se celým světem
prokouknout se nitrem vším
zemí vodou ohněm vzduchem
skrytým světem průzračným
Vidět pravdy utajené
psané děje nepřečtené
osudů lidí vzlety pády
jejich smysl směry dráhy
Je to krása povznesení
nad hmotu i nad sebe
svatý zázrak pochopení
nahlédnutí do nebe!
Prokouknout se odejít
na místě pravdy
zlatým Světlem být!