Sbírka: Probuzení
Mysl
Mě stačí moje mysl
netřeba řvát do uší
jen myslí mluvit lze
upřímně, bez retuší
Mysl je mé Duše
otevřené oko
má mysl je mi vším
jen pro ni žiju, proto
Žádná smrt ji nezastaví
ani čistý průstřel hlavy
dál popluje si, bez nadvlády!
Až tělo do hrobu se svalí
hmota zhoří a vzduch zkalí
až zmizí radosti i žaly
věci světské, hmotné valy
má mysl žije dál, je volná
jasná, čistá a nezlomná
sama v sobě jedná
svobodná a plodná!