Prosta
Na konci cesty stát
kam se dát?
Koukám přes rameno, zpět
znám ji celou nazpaměť
Na konci cesty být
cítit ten zvláštní klid
a mír s lehkou svátostí
prosta všech vjemů lacnosti
života plánú marnosti
výčitky, křivdy, slabosti
Prosta všeho
co lidskému vlastní je
té tíhy, co údy svazuje
údy poutá, ducha drtí
a po smrti?