Anotace: Nechci být královna jeviště, chci být divák, co si zdřímne
Sbírka: Probuzení
Udělaný čas dál nás tlačí
jak opilý mužský, co se chytne
a silou nutí k tanci
smýká, drtí
šlape!
Půsť!
Živote půsť!
Nech mě plout
nad tím rykem pryč!
Nebudu krvácet na zemi
v kaluži sebe sama
chci na místo
kam patřím!
Popírám tento svět
to jak nás klame
a nutí ze sebe
stále jen vydávat
a ničím pravým neoplácí!
Popírám a přesto miluji