Anotace: jeden z mnoha možných pohledů....
*
Život
most přes záliv
od mysu zrození
cítíš, jak vlny tlučou
do jeho vratkých pilířů
jak cíl se blíží
netoužený
chceš vrátit zpola cestu
přes tu slanou vodu
zpět k okamžiku křestu
k výchozímu bodu
vnímáš ten vliv
každý soumrak i rozednění
trpíš, co jiní vlečou
v drátěných košilích rytířů
i s jejich kříži -
muži i ženy
a v každém svém protestu
honosně v jich doprovodu
neseš olověnou vestu
jíž marně jsi bránil se svodu
- a stejně....