Anotace: a zároveň: Poezie není jen když...
*
poezie
Písmena se řadí do slov
verše do básní
básně hledají mezi květy,
ptáky, mraky, břehy...
ale teprve až najdou dva -
vědí že našly.
Ti dva naslouchají
hladce i obrace plynoucím slovům
zavřou oči a nechají verše malovat
na plátno obrazotvornosti
Pak
s očima dokořán
zjišťují,
že básně jsou o nich
že to jsou cukr, pepř a sůl
které dělají život jedlý.