Anotace: Každý ať chce nebo nechce řeší svou minulost. Žije z ni i s ní. Jak zní když sní.
Minulost
byla tu před chvílí
a včil
jsem dál o jednu míli
Minulost mě minula
Jsem bezvýznamná nula
Ne ne přátelé
já si vezu sebou zlaté tele
a to se
rádo pase
na lukách jetele
čtyřlístků
Bere si do pysků
má slova o štěstí
když užíval jsem si všech neřestí
Už je tu zas
včil a teď
minulost mě dohání
a vždy mě mine
Rozlévá svůj jas
to zlaté tele
a na mé cestě přímé
tváří se vždy vesele
Šmakuje mu
štěstí mých dnešních dnů
když vstoupil sem do svých snů
a mohu rozdávat
aniž bych bral
Není třeba návrat
stačí jít dál
Nikdo není bezvýznamná nula
Přítomností nemineme věci minulé
Jen bereme z nich věci zbylé
Záleží tedy na tom
co to tele vykálí
to potkáváme v dáli
a je to jen naše smůla
Za bleskem letí hrom
Za mou minulostí zní dutý zvon
Kdo klaněl se teleti
nepatří do smetí
To tele může sloužit
aby každý pochopil
jak marné je toužit
a pořád měnit svůj cíl
Děkuji, je to jen takový můj osobní postoj k své vlastní "originální" minulosti.
01.09.2016 00:10:06 | VEDz RVAHEs
..minulost je naší součástí, plynule přechází v přítomnost, naše podvědomí pracuje na základě zážitků z minulosti, aby naše vědomí mohlo žít právě teď:-))
29.08.2016 21:03:12 | Nikita44