Anotace: a Něco je Nic, elementární princip růstu skrze rovnováhu dne a noci
Zobu písmenka
do ixt té čtyři osm šest
Zase jedna myšlenka
se nedá unést
Zchvácená duše si posilnění žádá
Bílý papír je natěšen
Však na víčka únava padá
Daleko je nový den
Tak vytahuji noční oblohu
Černou tabuli posetou stříbrným zrním
Už dál nemohu
Už jen sním
Jak hvězdy se spojují ve tvary všech smyslů
Jak význam nemá žádnou hodnotu
Jak tak je napořád
Svět batolat a oslů
nepotřebuje žádný řád
Svět bez plotů
Ne ne
To není sen
Mě ráno začíná již první hvězdou
nad mou plejádou
a tak nemusím ven
Černá tabule ke snídani
Černá labuť na černém jezeře
Jsme doma bez vítání
Skutečnost samozřejmá otevírá dveře
Já to zhltl nebo to zhltlo mě
Obojí je správně
A myšlenku dokončím
až to dosním
I když dokončit již není co
Všechno prosté Nic
je prostě Něco
co může dovnitř...
25.10.2016 02:08:51 | enigman
Tento pocit jsem před 16ti lety měl také. Byl tak silný, že jsme měl strach vstoupit. Že se už od "tam-tud" nevrátím. Zbytečné. Tam-tud je i tady, a čtyřikrát silnější než tam.
27.10.2016 10:41:53 | VEDz RVAHEs