Anotace: Miluji život od prvního do posledního dechu
Bylo to nádherné a vášnivé milování,
milování se vším všudy,
smyslné, vášnivé i něžné,
milování od prozření až do dneška,
milování života tak jak jde,
milování s radostí i bolestí v srdci.
Ale to dnes končí.
Zatímco se snažím popadnout dech
sedíc na posteli si zapálila cigaretu,
vstala, natáhla si kalhotky,
je tak útlá a bledá, až k neuvěření
upravila si vlasy,
usmála se na mě,
vzala kosu a řekla
"Je čas jít".
Miloval sem život a snad budu milovat i smrt.