Anotace: ...i básník má své meze
*
umí s orlem až nad mraky větřit
život v nouzi vydávat za ráj
smí nach růže dívčí pleti vetřít
za luxus nejvyšší představit i stáj
potmě vidět, nad všednost se vznášet
snese slunce záři plamennou
umí holou rukou požár zhášet
celý svět nést na svých ramenou
dokáže vyhrát i nerovnou sázku
nesvede však vzkřísit vlastní lásku
s velezradou v hloubi pohřbenou...
nejvíc bolíme sami sebe, občas dost zbytečně... v tvé básni se stačí podívat výš než poslední dva řádky... tam je to vše řečeno... :-) dokonale...
12.12.2016 23:41:10 | zelená víla
ach jak vznešená a nádherná slova této básně.. Dojalo mne to. ST.
12.12.2016 09:47:36 | Tvořilka Lenka
Děkuji všem, kteří tady byli a četli, ještě kousek víc těm, kteří napsali...Jsem rád, že to cítím jako vy...
12.12.2016 09:40:38 | aravara
poeta po léta tvoří
a tahá veše z hor i moří
ale jak říkaš na nesvede vše
moc se mi líbily ty verše tvé
11.12.2016 21:08:21 | klaun
Jakub Jan Ryba: Co jde ze srdce, jde k srdci.
11.12.2016 14:43:28 | borůvka