Sedím a z okna se dívám
něco v sobě skrývám
za okny vidím vločky
připomínají mi kroky
mých minulých let
kdy mi bylo asi pět
a já obracím se k nim
vidím v nich svůj stín
a v tom tichu nicoty
promítám si životy
mých nejbližších
vidím jejich hřích i slyším jejich smích
a náhle se zdá zvláštní
to co je v mé hlavě a vlastně není vlastní
ty honby za něčím
co mělo být tím hlavním vítězstvím
a co nemělo směr
hlavně další úkol na sebe ber
a neptej se moc
výkon ten ne, ten není nemoc
a v cíli chyběl nejen směr, ale i řád
bez výsledku, neměl jsem se rád
slunce hřálo
a o duši mou se bálo
ty roky odešly a nikdo neví
kdo je vlastně poslední a kdo prvý
a co by mohlo být
kdybych dřív dokázal zpomalit
kdybych jinou cestou
třeba duše plnou
stopy mé šly
a nejen po vítězstvích růže rozkvetly
možná, že se promění
však stále neznám smíření
těla s duší
obejmout je bez retuší
v niternosti okamžiku
vidět krásu slunce nejen, ovšem i zakrývajíc ho mraku
sedím a z okna se dívám
rozpaky z mých pocitů skrývám
za okny vidím mraků plné nebe
a v nich sebe
jako malého kluka
jak se do příštích dnů kouká
s nadějí v očích
do úkolů příštích
a já dál sedíc přemýšlím
čí život jsem žil, zda vím…