Anotace: ...
korálky ze skla a hrnky
z porcelánu
krása je křehká, jen pohlédni
na květinu
stejně tak střípek ledu a nebo
kousek skla
i sličná růže trny má
krása je nebezpečně vrtkavá, stejně jako duše člověka
oheň tě spálí a tak i slunce plá
v moři se utopíš, obloha je bezbřehá
krása je oslňující
krása je děsivá
Krása?Ta umělá...
děvka ze salónu,
každým dnem zabíjí,
nejednu ženu.
Kdo pravé podoby,
dnes ještě si cení?
Za krásu schované,
co krásné není.
Kvete si na louce,
toulá u zrození,
v písních se schovává,
v básně se mění.
Krásného kolem, přemíra.
Však krása člověčí,umírá.
10.02.2017 22:13:45 | Dreamy
Moc hezky napsané. Velice mě oslovila.
"Krása je oslňující
Krása je děsivá"
Krásné spojení, a jak pravdivé.
10.02.2017 16:36:28 | Cappp
krásná duše nepíchá
krásná duše neřeže
a když jednou dodýchá
vyrostou z ní protěže
krásná básnička, tleskám vám :)
10.02.2017 14:59:17 | klaun