Anotace: Dnes necítím chlad, spíš silný žár, když na ledových krách, bosý proplouvám, Poprvé mizí strach, radost mám, i když na těch krách, vypršel čas a přišel pád. Pád i zvláštní zrod....
Dnes necítím chlad
spíš silný žár
když na ledových krách
bosý proplouvám
Poprvé mizí strach
radost mám
i když na těch krách
vypršel čas a přišel pád
Pád i zvláštní zrod
tak za mnou pojď
riskuj všechno co máš
neříkeš ,, Ty se mi jenom zdáš“
Tohle není zdání
Tohle je mé zrání
Tohle je autentický život
doposud nepoznán
Život sám
jako věčný řeky proud
Život, který mám
jako čistý kov
zbavený rzí a pout
Můžeš, co chceš
udělej to hned
jen svou odpovědnost máš
v ní střídáš
radost i pláč
jako den a noc
jako zrcadlení
v běsu slaných vod
Víra, Bůh a věčný klid
to zpátky můžou vzít
to nemůže autenticky působit
probouzím sílu a vášeň
vášeň pro život sám
já chci plátno Mistrů
a né bez lesku rám
Vím, že zpátky cesty není
Cíl v mlhách se nemění
je tu jenom tady a teď
tohle je ta věda věd
Dnes necitím chlad
už vím, co je mít rád
rád ten život sám
a tvé dlaně
přísahám
(Hanuš Šparlinek, 15.2.2017)