Anotace: Už se se mnou neper.
Živote můj, bylino luční
tvou všude přítomnou vůni včelky ozvuční
Živote můj, rybo mořská
vycházíš z úkrytů v masívech všeho horstva
Živote můj, rybo sladkovodní
odděluješ a podemíláš břehy svou vodou spodní
Živote můj, mé vojsko opeřenců
nemáš nepřátel, jen zástup stoupenců
Živote můj, mé stádo návyků
přežvykuješ si tak dlouho
dokud tě něco nesežere
Živote můj, má korouhev povyků
stal jsi se jen mou ozvěnou pouhou
při navlékání okamžiků v čase
který tě někam žene
Živote můj, ty smečko predátorů
ztiš řev všech svých motorů
všech zaběhnutých rutin
které obrací tvé vše do ruin
a
zachráněných skanzenů, rezervací a památek Unesco
Po klidném životě se mi zastesklo
Pnout se jak liána ze stromu na strom
Vonět všem druhům života
Krmit veškerý hmyz
a být domovem všech plazů
Nebaví mě být potravou pro velké ryby
Nebaví mě žít pro predátory
Jen v ptačí říši jsem ničí a jen svůj
Bože při mně stůj
Kolik potomků musí ještě zahynout
než dáš mi možnost se v tvém světě vylíhnout
Baví mě predátory dráždit.
A velkým rybám, se ta malá schová snadno.
Mezi kamení či na dno.
Někdy dráždit malé ryby není radno.
:)
Těm velkým vysmějou se snadno.
13.04.2017 01:03:06 | Cappp
on je v poho, to ty se rveš :-) taky to dělám :-)
12.04.2017 08:44:59 | hledač