Anotace: dnes a zítra
V mých propadlištích nízkého tlaku
V hlubokých brázdách životních dějin
Pozbývám schopnosti zraku
Vnímám však možnosti změnin a změtin
Čím hlouběji nahoře i dole
Tím jasněji voní chléb ve stodole
Středová dráha
vše má svůj střed
a můj herecký život praskl jak vřed
Tisíce rolí
vyplavaly
Jaká úleva
nic nebolí
Ani smrad a ani vůně
už jsme skoncovali
jen malý stůně
Je příjemné být středem vesmíru
mít život svůj namíru
Je zbytečné
kdo, co, čí a jak byl lepší
Co bylo krátké je teď delší
Vratké zpevnilo se
Křehké zpružnilo
a celé ve své kráse
Svůj život zdědilo
Není ničeho co nebylo
a nebude co nemá být
Za to vše ve všem
stojí přece tady žít
Stojíš v řece
už by jsi mohl si
to konečně uvědomit
Nastal čas zlomu v bodě zlomu
Další a další
kolikátý
Už nevím který mám radši
Už nejsem vysmátý
U sta hromů
teď jsem z ničeho
abych mohl být v ničem
Absolutní svoboda v nejvyšší energii
Vážení přátelé
já konečně žiji
Naruby
Archiv mám nad hlavou
Sklepmistr se z Nebe směje
… život bez žízně a také bez přízně …
nevím co se děje
Přicházím o přátele
ani mosty pálit nemusím
Je mi ale nevesele
nad hromadou hořících slov
s kterou jsem byl rychle hotov
kterou již neuhasím
Nemám komu psát
jsem tu pro Nikoho
a ani Ten mě nechce znát
Snad pár písmen
ne mnoho
Poskládat … nastřádat … zasadit a nechat růst
a co můj půst
moje celoživotní hladovka
ze sinusovky se stala jedovatá hadovka
Nic úrodného … v celém nevědomí
a … rázem oči září
kolik já vidím hladových tváří
Pojďte ke mně
ať nasytím vaši touhu po vědomosti
A kašlu na ty
co už mě mají dosti
… můj anděl dnes
má křídla povadlé
Vím odkud se snes
a má mě strážit
však není co vážit
… co mělo uvadnout
je již opadlé
S hlavou skloněnou
očima mě zkoumá
Co ze mě vypadne
Však vše co bylo bezvadné
v jeho záři
zhaslo
jak svíčka na oltáři
Hrome, Anděli
aspoň ty rozdávej veselí
Naději Lásku a Pokoru
Vždyť já zabil jsem tu potvoru
Své celoživotní prokletí
jsem odhodil na smetí
Zase nic
Odešlo světlo ze všech svíc
Ticho
vstoupilo o do mých zřítelnic
Dutá ozvěna všech nepřečtených knih
Hrdost a pýcha jsou ty tam
Život bez nich já neznám
Chybí šťáva
ocet, cukr a sůl
Jsem kvašák
a chci být dobrý
a chutnat
Jinak zůstanu jen
jako strašák
a nebudu stát ani za mák …. proč ne
Za pokus to stálo
Byl to mazec a přesto
že také nemám rád dlouhé básně
jsem ji četl vícekrát
Opravdu moc pěkná... P.
16.07.2017 16:28:29 | piťura
Právě mě napadlo - všimněte si prosím, že ten včerejšek se pořád za vámi vleče každý den ... asi nechce být ignorován ...
14.07.2017 20:21:55 | VEDz RVAHEs
:-) tak tohle určitě za pokus STálo, moc se mi to líbilo :-)!
14.07.2017 18:32:09 | Fany
Děkuji. Sám sebe jsem se zalekl, když jsem to dopsal. Nemám rád dlouhé básnění ... ale ten "výron" musel celý ven.
14.07.2017 19:48:43 | VEDz RVAHEs