Anotace: Proč člověk "leze" pořád do lavin
Za mými zády
se lavina valí
Kolem mě se vše kutálí
však mé tělo otálí
Tak to bychom měli
říkám si já veselý a smělý
ve svém pohledu
co ještě dovedu
Hory vytahat za uši
vždyť láska jim víc sluší
Zkrátit cestu vodám
a vyjít vstříc všem potopám
utonulého vědomí
že se nikdo nikdy nedoví
že člověk sám sobě je škůdcem
vždy veden
sveden nějakým vůdcem
Však
Život je tady
krásný a bez vady
Život je tam
kam rád chodívám
Život do života
si nosím sebou
Mám roli pilota
a hvězdy mě vedou
Jsem uchvácen nádherou
Dva životy najednou
v sobě se množí
Jeden druhému slouží
Tak jak to bylo s tou lavinou
a její obětí nevinnou
Ve vesmíru
co má pominout to pomine
Na zemi
co má zahynout to zahyne
To je krásně napsané. Abych pravdu řekl tak si připadám jako převálcován lavinou. Nikoliv psychicky ale fyzicky
23.07.2017 08:13:09 | Básník Karel