Anotace: Po shlédnutí filmu Společnost mrtvých básníků.
Čekáš na první den podzimu,
v polích když dozrály šípky
snad čas je dát pauzu rozumu,
vykřesat života střípky.
Indiánská jeskyně v lesích,
básníků chvíle volnosti,
puritánských pravidel slepých
svobodné mysli oprostí.
Z údolí pára stoupající
přináší slunečná jitra,
do dáli hledí oči snící,
štěstí máš dnes, ne zítra.
Čekáš na první vločku sněhu
mlha když halí zahradu,
zpomalit v nekonečném běhu,
toužíš poznat tu záhadu.
Srdce pro vášeň tlouci nesmí,
přežívat pouze, marnit čas?
Šance opustit tento vesmír,
nabídne možná nových krás.
Básník, ten snílek nezestárne,
ztratil poslední naději,
kapitáne, můj kapitáne,
tam jdeš, kde budeš raději.
Tady jsi mě rozsekala...
22.11.2018 23:41:38 | analfagot