Anotace: ... trochu jinak ...
I kdybych obletěl celý svět
Nevrátil bych ani vteřinu zpět
I kdyby řeky tekly do kopce
nebyl by svět bez konce
Nekonečno je iluze
stejně jak nesplněný sen
A ten byl mým impulsem
zaměnit noc za den
Ve tmě je lépe vidět
kdo září
a ne se jen tak tváří
aby lidé mohli závidět
že došel jsem
na konec všech vět
a právě tam
vyrostl nevinný květ
Nedá se utrhnout
a nikomu nepatří
Stačil jsem se zout
a odložit své stáří
Na prahu věcnosti stojím
a krok udělat se bojím
Vše dýchá
a já tajím dech
„ …. už toho nech
a vysaj ten koberec ...“