Anotace: .....
Na dně své sklenice,
dozvím se nejvíce,
pravdivých vět.
Těšíc se z života,
s pocitem robota,
vstávajíc v pět.
Dýchajíc z hluboka,
nemajíc aň floka,
pitomý svět.
Významy hledaje,
básní se nevzdaje,
myšlenek změť.
U brány s nadějí,
otevře veřeji,
vševědův děd.
Zasní se, zamyslí,
neříká nesmysly,
studí jak led.
Zodpoví otázky,
marnivé obrázky,
minulých let.
On k lidem nepatří,
s nikým se nebratří,
za uchem květ.
Sálá z něj pohoda,
není to náhoda,
stvořil náš svět.