Anotace: ... jedna filozofická báseň s latinským názvem (báseň napsána 23.2.2018)
Já volám, vrať se, prosím,
tys bylo mé kdys živé
zdraví, mládí bujné.
Vraťte se časy snivé!
Želím svých činů prostých
chvil uteklých mi mezi prsty
jak zpěv ptáků, švitoření
léta minulého, jeho skvosty.
Odpusť, prosím, pýchu mou,
že nevítal jsem dnů kouzla.
Odpusť hříchy času mládí,
by ze mne tíseň sklouzla.