Anotace: Je-li umělec motýlem, je divák jen larva, která čeká na proměnu?
Není to krása? Euforie?
Hledět na tvorbu přírody.
Na její četná, barvitá díla
Na práci největší umělkyně časů
Jen málokdy si uvědomím
Jaký poklad tyto chvíle nesou.
Malířka, sochařka, dramatička a básnířka v jednom
Matka, bohyně a přece sličná panna.
Jediný pohled na tu tvář
Na její svůdné tělo
Pouhá minuta v hřejivém objetí
Mech je klín – polštář
Spát by se mi chtělo
A v tu chvíli
Zatoužil jsem nebýt víc jen divák
Zatoužil jsem tvořit...
Ne pro lidi
Ne pro svět
Jen pro sebe
Za včerejší den
A pro zítřejší květ.
Ale vím
Že jak moc bych chtěl tvůrcem být
Nemohu takovou moc nikdy mít
Nemohu stvořit z ničeho něco
Nemohu ze vzduchu sestavit pleso
Ne tedy tvůrce
A ani jen divák
Vzít její dar
Vzít cokoli
Změnit
A udělat to jinak...
Umělcem
Tím bych chtěl být.
Nechte mě snít
Sakra nechte mě tak!
Neslevuj a nenechej se nikým a ničím odradit... :-)) ST
16.08.2018 13:28:57 | Amonasr
velmi krásná děkuji za ni ST :-))
16.08.2018 09:09:07 | Iva Husárková