Anotace: Báseň o tom, co je nám všem společné.
Na své vlajky, jejich barvy,
pyšní národové bývají,
k jedné, všem společné,
téměř však se neznají.
Modrá a zelená, bílá a hnědavá,
to jsou nejviditelnější barvy její,
a všichni na ní vlastně dlejí,
kruh takový na pozadí černém.
Vše, co známe, máme,
každý, každá, každé,
náleží k té vlajce prvořadé,
pod ní se vesmírem plavme.