Anotace: Sedím si takhle na cvičeních z matematiky, počítám a...
Sbírka: Sonety osamělce
V růžích zalita žila lilie,
do světa vyšla vznešenost a krásu hledat,
svět obešla a našla je,
to, aby sebe mezi nimi mohla shledat.
Vrátila se, však růže ji nepoznaly,
tu hezkou, vznešenou, povyšující se krásku,
ony ji rády neshledaly,
tenkráte vláčely ji na provázku.
Co za ponaučení z toho plyne?
Krása i vznešenost stejně časem zhyne.
Básníkovi všechno sjede pod kůži…
Růže, lilie, nově i tulipán časem hynou,
po chvíli mezi sebe vezmou jinou.
… protože, co dnes je komu po růži?
Ano, na Malého prince by to sedělo:) Ať to ale patří komukoliv, je to moc hezké, aspoň podle mě
31.01.2019 15:03:31 | Rebejah