Anotace: Ze skupiny depek ta nejmenší
*
Změnil jsem - se srdcem prostým jedu
oči plné oblohy za oči plné medu.
Modré byly plné slané vody,
medové mne za čas daly k ledu.
Proč se to tak stalo říci nedovedu...
Proběh‘ čas... a ten je velmi rychlý!
Zpomalil se tep a vášně zcela ztichly
špatné svědomí mne po těch letech zebe –
- vzpomínám na plné vody nebe...
Voda v těch očích dávno vyschla zcela
a nejvýš po ní zbyla jenom sůl.
Doufám nepoznala, ani nemyslela,
že byl jsem, jak – s odpuštěním -
vůl