Je tady podzim
Anotace: O podzimu a jak je úžasnej
Je tady podzim
Ten jedinej opravdovej
Ten jedinej, kterej si na nic nehraje
Léto je pozér
A jaro pro gaye
Zima, ta se na nic neptá,
Ale kde si dáš v prosinci pivo na zahrádce?
Zato podzim, to je vládce
Na podzim se otvírají rány
Co v létě zahalilo slunce
A v zimě přivřel mráz
Na podzim bolí duše
A za rok budou zas
V listopadu skládáme daně z našich srdcí
Co předtím přebolelo
Po září se vrací
V mlze a sychravu,
To je pane smutek
Kdo před ním v létě utek
Ten si to zas pěkně vyžere
Podzim se nemaskuje květem ani pylem
Je plný barev, a přece voní zmarem
Zdobí ho kaštany a šelest listí
Co zvoní umíráček, a nikdy štěstí.
Tak rok co rok nám připomíná
Že konec je tu zas
Že konec jednou pro vždy přijde
Pro každého z nás.
Přečteno 495x
Tipy 3
Poslední tipující: Nikita44, ARTeFakty X. Múzy
Komentáře (4)
Komentujících (3)