Anotace: Disent nesmí viset
Nežiji... visím
poměrně vysoko
vysoko na římse
smažím se
v pekle
s úsměvem krysím
jenom tak na oko
dělám, že bavím se
bavím se
vztekle
v režii českého snění
život se rozpadá
padá... a není...
nežiji... živím se tlením
tlí rajská zahrada
rada se cení
zástupy bestií
házejí kamením
kdo jim dal znamení?
záleží na tom?
nikdo se nestydí
budeme ztraceni
hlavně, že s nadšením
štěpíme atom
nepřijít k rozumu
rozumně tvářit se
bije to do očí
zvlášť, když se zhasne
tužku dám za gumu
světlo je v zářivce
svět trochu otočím
o tolik zas ne...
přežiji... myslím...
poměrně urputně
visím dál na římse
v pohodě zatím jsem
nech mě tu viset
jsem hodným i zlým
prosím tě, nesuď mě
pohybem po přímce
pustí mě z blázince
ať žije disent!!