Anotace: -
Věčný návrat?
Slova v tísni bez radosti
osudem se v temnu křiví –
v této věčné pouti strastí
nečekejme lásky divy
Mrtví k živým promlouvají
v tichu stříbra bájné řeky –
pouze ti co konec znají
nevěří už na zázraky
Stále dávné duby bohů
ve větru se objímají
jakoby snad stále znovu
hledaly se v tomto kraji
Modlitbou ke smrti tichý
pokoru svou možná našel
odvrhnuv svět lesku lichý
aby se v něj nenavracel