Anotace: Slovem ublížíš i pohladíš
Kouše, či hladí,
studí a zahřeje,
potěší, vadí,
tiché i hlučné je.
Zklame a slíbí
pomůže, zachrání,
líbí se, nelíbí,
pochválí, pohaní.
Lehké jako peří,
těžké jako olovo,
nevěří mu, věří,
vždyť jde jen o slovo.