Anotace: ... a jednou se všichni povrchní sejdem... TAM.
Tam na chodníku
se MÍJÍ
DAVY lidí
Tam na ulici
potkáváš jenom
stíny SPÍCÍ
Bloudící
nesmyslnou
nekončící
pomyslnou, pohrdlivou
SMĚSICÍ
Jak bez OBALU
Jak FORMA těla, fyzična
Krok za krokem se SUNOU
světem
s AMULETEM
nálad, starostí a emocí
Hlavu PLNOU nákupních seznamů
rodičovských povinností
výbuchů naštvaných nespravedlností
a prázdných vztahů
Sunou se domů
tam, kde si myslej, že jim to PATŘÍ
to, co jim má zaručovat bezpečí a ochranu
Že se to může TŘEBA zejtra, třeba
už za minutu
PROMĚNIT
si nepřipouští
Žijou si ve svý OCHRANNÝ ulitě
povrchního štěstí
někdy i s tou napřaženou PĚSTÍ
si svoji cestu NEBLAHÝMI dny klestí
… ale co to VŠECHNO věstí?
Že pasem po jistotách?
Že přednostně si přejem formu před obsahem?
Že nasloucháme tomu hlasu, co tvrdí, že mít
je víc
než nemít nic…?
A ten hlas
pak často ZABIJE
TO OPRAVDOVÝ v nás.