Anotace: -
Sonet o samotě smrtelných
U řeky tiše noční poutník jde,
jen v sobě samém nese poznání,
jež touha trýzně v nebi nenajde
či v kouzlu květin, které krásou zní.
Své tváře studu dítě neztrácí,
nesmělé k světu – stromy objímá
i ke kořenům dlaně obrací,
očima chrpy něhu přijímá.
Vnímáme všichni výkřik víru dne,
kde sluha slouží slávě svobodně
i na stanici zcela konečné.
Samotou tady trpí každý z nás,
vystavěl v srdci ze skla střepin sráz,
sám sytí v sobě slzy zázračné.
Mísení hořko sladké :) ST!
02.02.2019 08:01:38 | Malá mořská víla
Bylo to dost pro mne i jinak obtížné. Děkuji.
02.02.2019 10:26:59 | ARNOKULT
Chápu Arny ...je to ovšem očistné, když napíšeš :)zdravím a jsem ráda, že píšeš.
02.02.2019 19:29:29 | Malá mořská víla