Anotace: ....
Víš
Často si říkám
jestli ranní slunce těmi svými paprsky
skrze mlhovinu
dokáže rozpustit
krustu kolem naší aury
Tu zeď nářků
kterou jsme si vystavěli kolem našich těl
Abychom mohli
zapomenout
Říkám si
jestli se může podařit
Slunci
nebo někomu moudrému
a laskavému
Rozpustit
všechny ty výčitky
bolesti
a jejich vzorce
které jsme prostě
nenašli
v kontingenčních tabulkách
Ani dluhopisech
našeho Ega
Víš
stejně jako já
že škola nás nenaučila
žít
Své tituly
můžeme pověsit místo kabátů
nebo obléct na sebe
abychom si nepřipadali
tak zoufale nazí
A krusta zůstává
protože únorové slunce
ačkoliv kdysi dávno zvítězilo
nad sebou samým
je příliš slabé
aby ji zvládlo
rozpustit
Rozpustíme je jen my sami...:) ST
16.02.2019 19:53:20 | Malá mořská víla