Anotace: ...
Vyšehradské zvony
odbíjejí Smetanovu Vltavu
a slunce pozdního odpoledne
slévá naše obličeje
s mizivými postavami
kolemjdoucích
do skláren
duševního
jednolitu
Jsme jedno
Jedno jsme
Představ si
teď jsi třeba básník
ať píšeš verše
na obálku Edenred
nebo prstem do hlíny
a nemáš na verše
pomyšlení
Jsi básník okamžiku
který se nebude
opakovat
Všichni se sléváme
v jeden
osud
Štěstí jednoho s neštěstím druhých
Láska s nenávistí
Nemoc a zdraví
Vrchnost s lůzou
Duše s tělem
Slunce se špínou
ulic
kterými se ženeme
jak hladovou
zdí
abychom
nakonec
našli
jeden jedinej
Vesmír
a Vyšehrad
který nás slévá
zlatou stuhou odlesků
kamsi za oponu
významu slov
a svých
hradeb