Anotace: @&@
ŽIVOT JAKO SPORT
život
to není vrcholový sport
prolínají se v něm nejrůznější ligy
i s místními přebory
navzájem
neplatí žádné hendikepy
vinu je marné házet na trenéry
na křivá rozhodnutí sudích
když se to právě hodí
auty jsou pohyblivé
pokud vůbec jsou
a sítě děravé
měřidla cinknutá
čas stopkami nezastavíš
tví spoluhráči v mžiku
začnou hrát klidně se soupeřem
proti tobě
a jen když máš kliku
neschytáš od nich příliš mnoho faulů
tabulky platí jen pro někoho
a stejně vždycky jinak
z různých úhlů zření
brát život sportovně
znamená povznést se nad iluzi
že s tebou svět padá či snad stojí
v něčem jsi lepší zkrátka ty
a v jiném zas ti druzí
život má smysl s nadhledem si užít
ne pro pár nicotně směšných bodů
předčasně padnout vyčerpáním v boji
Praha, 22.3.2019
https://www.youtube.com/watch?v=45cYwDMibGo
Usmívám se, vzpomněl jsem si na kultovní sportovní seriál Okresní přebor...:-)
25.03.2019 12:29:42 | Lighter
Já jsem to sice pochopil poprvé, ale přečetl jsem si ji ještě dvakrát. Pokud existuje pravda, tak tady je jí napumpováno k prasknutí. O tom je život... a šťsten ten, kdo to pochopí dřív, než už je pozdě. I když zase: pozdě není nikdy...
25.03.2019 09:52:48 | aravara